Blogg

RSS

Maximera feststämningen med en cateringfirma

21 May 2023

Ingen fest utan mat. Förstås, för är det ens en fest om man inte äter och dricker tillsammans? Anlita en bra cateringfirma, slipp bekymmer och garantera succé.

Att vara ansvarig för ett större evenemang kräver kompetens och förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt. Väldigt många uppgifter, för att vara mer precis. Antagligen är temat redan klart. Det är en konferens med en bestämd huvudperson eller ett redan färdigt tema. Eller så är det en bröllopsfest. Allt kräver organisation.

Evenemang kräver passande lokaler och sittplatser och övriga utrymmen för ett bestämt antal personer. När de frågorna är lösta återstår den delikata uppgiften att göra alla dessa personer nöjda och mätta. Vilket inte alltid är samma sak. Många vill bli mer än enbart mätta. De vill äta och dricka gott.

Satsa på en erfaren och duktig cateringfirma

Nästan alla kan laga mat, åtminstone rudimentärt. Om alla enbart önskade sig korv och mos vore matfrågan snabbt ordnad. Nu vill man nog gärna ha lite mer än så. Troligen handlar en konferens inte om ett gäng med femåringar? Dags för buffé eller är det fine dining som gäller? Smörgåstårta kanske? Färdiga tallrikar med lunchmat eller en god meny.

Det är inte sant att man inte alltid kan få allt. Med rätt catering i Gävle kan man få precis vad man vill och lite till. Halvdagsmötet som avbryts för morgonfika och avslutas med lunch. Helkvällen med kollegorna. Det rikliga utbudet för deltagare med matallergier eller preferenser för vegetabilier. Skaldjursälskare och skaldjursallergiker. Alla kan få sitt och må gott med rätt inställning.

När det är dags att välja grundskola i Malmö

7 Apr 2023

Att välja grundskola i Malmö kan kännas svårt. Utbudet är stort och det kan vara klurigt att hitta en grundskola som känns perfekt för det egna barnet.

Alla människor tvingas till att göra val i livet. Ibland är valen lätta och ibland är de betydligt svårare. Ett svårt val kan vara att välja grundskola i Malmö till sitt barn. Ofta spelar geografiska aspekter stor roll när det gäller att välja grundskola, men även pedagogiska frågeställningar bör man som förälder ta hänsyn till.

Kanske har man som förälder dålig koll på vilka grundskolor det finns att välja mellan. Detta kan man lösa genom att förkovra sig på kommunens hemsida eller själv göra sökningar på nätet. Nästan alla skolor har tydliga och informativa hemsidor som föräldrar kan ha stor nytta av. Hjälper inte dessa kan det vara klokt att besöka skolornas öppet hus och på så sätt bilda sig en uppfattning.

En likvärdig grundskola

Oavsett vilken skola man väljer att ansöka till är det viktigt att veta att alla skolorna arbetar efter samma läroplan. I grunden har alltså alla skolor samma uppdrag. Eleverna är garanterade likvärdig utbildning oavsett vilken skola de går på. Att detta efterföljs ser Skolinspektionen till genom att göra granskningar med jämna mellanrum.

I slutändan är det dock viktigt att gå på känsla när man väljer grundskola i Malmö till sitt barn. Den skola som känns bäst, ligger bäst till och som barnet ser fram emot att gå på är troligen det allra bästa valet.

Tips om akuttandläkare i Stockholm

10 Oct 2022

Den som har drabbats av plötslig och outhärdlig tandvärk kan behöva uppsöka en akuttandläkare. Här kommer några användbara tips för er som bor i Stockholm.

Visdomständer och plötslig tandvärk är vanliga orsaker till att man kan behöva uppsöka en akuttandläkare. Likaså utslagna tänder eller att man har fått en kraftig smäll mot munnen och tänderna. Att uppsöka en tandläkare akut brukar inte kosta mer än ett sedan länge bokat tandläkarbesök. Många tandvårdskliniker har dessutom ofta sparade tider avsedda för akuta tandläkarbesök.

Därför kan det vara bra att först kolla med sin vanliga tandläkare om det finns någon ledig akuttid. Men man kan även söka på nätet och gå in på olika tandvårdsklinikers hemsidor. Där brukar man kunna se om det finns lediga akuttider för dagen i Stockholm.

Detta kan en akuttandläkare göra

Vid akut tandvård i Stockholm undersöker tandläkaren först munnen och tänderna för att ta reda på vad som är fel. Först och främst får man hjälp med att bli av med smärtan. Är det ett mindre fel kan tandläkaren ofta åtgärda det med en gång. Men vanligare är att man får komma tillbaka vid ett senare tillfälle för att genomgå den behandling som behövs.

Men har man exempelvis fått ett kraftigt slag mot tänderna kan tandläkaren ordinera att man bara ska äta flytande föda de närmsta dagarna och vila tänderna tills smärtan gått över. Har man tur kan tänderna då stabilisera sig. Men det gäller att vara uppmärksam på om någon tand ändrar färg. Sker det måste man på nytt uppsöka tandläkaren akut.

Utbildning för teoriprov som alla klarar

18 Aug 2022

För att få körkort måste man klara ett teoriprov som visar att man har koll på bilens funktioner och trafikregler. Med rätt utbildning klarar alla det provet.

Det räcker inte med att kunna ratta bilen för att få sitt körkort. Man ska även gå riskutbildningar och klara ett teoriprov. Många fasar inför teoriprovet. Om man inte har varit klassens stjärnan på de teoretiska uppgifterna i skolan kan ett teoriprov vara skrämmande. Har man inte fått många rätt på skolans matteprov kan det vara lätt att tro att körkortsteorin är fullkomligt utom räckhåll.

Men det är inte sant. Teoriprovet är visserligen teoretiskt, och vissa siffror, regler och begrepp måste man lära sig. Men det kan man lära sig på många olika sätt. Ett bra sätt att ta till sig teorin är att blanda in den i övningskörningen. Titta på skyltar, diskutera trafiksituationer och repetera regler och siffror tillsammans med din handledare.

Teoriprov på dina villkor

Ett annat bra sätt att plugga till ett teoriprov är att hitta en bra utbildare. Med en lyhörd instruktör och ett bra utbildningspaket kan teorin rinna in i minnet snabbare än vad man tror. Med modern teknik behöver man inte längre traggla med tabeller och diagram i en tjock teoribok, allt kan skötas via datorn.

Med filmer, bilder och onlinetest blir inte teorin så träig. Den blir levande och lätt att knyta till de praktiska körmomenten. Se till att hitta en bra och erfaren körkortsutbildare och luta dig tillbaka, du är i trygga händer!

Intensivkurs i Stockholm för körkort – snabbt och smidigt

15 Aug 2022

Behöver man ett körkort och har lite ont om tid finns det intensivkurs i Stockholm som löser situationen. Med intensivkurs får man körkortet snabbt och enkelt.

Tillhör man de som inte skaffade sitt körkort när man var 18, tillhör man en stor grupp. Det är många som inte kunde börja med övningskörning när de var tonåringar, som inte kunde rulla runt i farsans Porsche och träna och som inte hade föräldrar som gladeligen hostade upp tiotusentals kronor för att körkortet skulle sitta i plånboken när man firade studenten.

När man sedan växer upp så kommer mycket annat i vägen. Först ska man resa runt jorden och besöka skumma festivaler i Goa, Indien. Därefter gäller karriären som precis tagit fart i Stockholm samtidigt som man tänker springa Stockholm maraton på tre timmar blankt. När man väl vill flytta ut från staden och verkligen behöver ett körkort för att ta sig runt har man ett gäng ungar som kräver ens uppmärksamhet. Omöjligt?

Intensivkurs ger körkort till alla

Nope, inte omöjligt, helt möjligt! Lösningen för den som har ont om tid heter intensivkurs i Stockholm. Kontakta en körskola som erbjuder en intensivkurs så ser du plötsligt ljuset i tunneln. Inte nog med att det går snabbt, det går ruskigt snabbt. Så snabbt att man kan lämna kidsen hos svärmor och fixa det på några dagar.

På körskolan lägger man upp en intensivkurs som skräddarsys efter ens tidigare erfarenheter. Sedan är det bara att köra och studera hårt några dagar för att bli klar. Med intensivkursen löser du livspusslet och fixar körkortet på nolltid! Gå din intensivkurs hos denna trafikskola: intensivkursstockholm.com

Körkortskurs med riskettan i Stockholm

13 Aug 2022

För att få det åtråvärda körkortet i handen behöver man bland annat gå riskettan i Stockholm. Risktvåan och övningskörning hör också till utbildningen.

För att kunna bli en duktig bilförare krävs inte bara att du kan manövrera en bil genom trafiken rent praktiskt. Du ska även känna till alla skyltar som finns utplacerade längst vägen. Veta vem som ska köra först i korsningar och så vidare. En annan viktig aspekt som finns med i körkortsutbildningen är att lära sig olika riskbeteenden i trafiken.

Anna var i färd med att ta körkort och var ivrig att komma igång. Hon ville köra bil och lära sig skyltar och sånt, men visste att det var mer än det som krävdes. Nu hade hon anmält sig till en kurs som kallades riskettan. Den skulle ta tre timmar och var obligatorisk för alla som tog B-körkort.

Riskettan mer intressant än väntat

riskettan i Stockholm pratade de om olika faror i trafiken. Som till exempel att man inte fick prata i mobilen. På grund av den skedde många onödiga olyckor. De pratade om alkohol och droger och vilka regler som gällde. Olika distraktionsfaktorer togs upp och diskussionerna blev många och mycket intressanta.

För Anna var diskussionerna det hon lärde sig mest på tyckte hon, och gav sig gärna in i dem. Något som visade sig vara en stor fördel. Då kunde läraren se hur mycket hon lärt sig och därmed hade hon större chans att bli godkänd. Och det blev Anna, med bravur, något som hon längtade efter att få berätta när hon kom hem.

Lekredskap för alla barn

27 Jul 2022

Vad är bättre än en lekpark för barnen att springa av sig i. Ut med alla energin på ett bra vis. Med rolig och säkra lekredskap kan barnen leka tryggt.

En utegård är inte en utegård om den saknar en riktigt bra lekplats till barnen, det är i alla fall så väldigt många tänker. Har du en utegård, men ingen lekplats? Då är det verkligen på tiden att skaffa det. Hyr du ut lägenheter eller är med i BRF då vill ni nå ut till många människor. Med en bra lekplats når ni ut till fler.

Det är guld värt att låta barnen rasa av sig i lekparken nära hemmet. De kan springa och busa, och har man tur kanske man till och med ser dem från fönstret. Det går nog inte en hel dag då en lekpark är helt tom. Spralliga och glada barn hittar alltid vägen dit.

Trygga lekredskap att leka på

Många olyckor händer dessvärre även på lekplatsen. Inte så konstigt med tanke på att barn kan vara ganska vilda. Men många av olyckorna hade man kunnat undvika om bara utrustningen varit av bra kvalitet. Så ska du bygga upp en ny lekplats, eller byta ut saker i den gamla, välj då lekredskap av bra kvalitet.

Det gör leken minst lika rolig, men dubbelt så säker. Barn skadar sig, det händer. Men kan man undvika det så är det bättre. Med rätt lekredskap så kan ni undvika skador, det är väl värt att investera i en gedigen utrustning.

Vårdnadstvist under uppsegling

15 Jul 2022

Vårdnadstvist hotar när läget med expartnern är spänt och man inte kommer överens om hur barnen ska tas om hand. Då är det bra att ta hjälp av advokat.

Jimmy var fly förbannad på sin exsambo. De hade gemensamma barn och därför var han fortfarande tvungen att ha med henne att göra. Hon hade dock flyttat långt bort med sin nya kille så hittills hade varken han eller barnen behövt träffa henne särskilt ofta. Ja, han tyckte faktiskt att barnen hade det bättre utan att behöva vara med sin mamma.

Nu var dock en vårdnadstvist under uppsegling. Förhållandet med hennes nya kille hade tagit slut och hon hade flyttat tillbaka till orten där Jimmy och barnen bodde. Nu ville hon att den umgängesrätt hon hittills hade haft skulle utökas till gemensam vårdnad.

I en vårdnadstvist avgörs ansvaret

Jimmy var inte alls glad för detta. Naturligtvis var det viktigt för barnen att ha en relation till modern, men det var stor skillnad mellan att bara umgås med barnen då och då och att ha ett faktiskt ansvar för dem. Och Jimmy kände på sig att hans ex inte klarade av att ta ett sådant ansvar.

Han vände sig till en advokatbyrå. För dem förklarade han hela situationen. Han ville inte tala illa om sitt ex men han hade märkt att hon ofta luktade alkohol och att när barnen kom hem från henne så var de hungriga på riktig mat och inte bara sötsaker. Advokaten lugnade Jimmy. Under sådana här förutsättningar var det inte troligt att rätten skulle gå med på gemensam vårdnad. Läs mer på denna hemsida: vårdnadstvist.nu

Välj ett hundfoder av bra kvalitet

8 Jun 2022

Det är inte helt enkelt att hitta det hundfoder som passar din hund bäst. Men det finns där ute. Med ett hundfoder av bra kvalitet kommer vovven må toppen.

Bästa stunden på hela dagen för din fyrbenta bästa vän – MAT. Vägen till djurens hjärta går alltför ofta via maten. Och med ett bra och gott foder kommer man väldigt långt. Varenda morgon är det samma sak, hunden börjar sin matdans för att påminna husse eller matte om att nu är det matdags.

Hundens egen klocka funkar däremot lite si och så. För påminnelsen kommer tidigare och tidigare, framförallt när den väntar på middagen. Så länge hunden är nöjd, så är man själv nöjd. Det är inte helt enkelt att hitta rätt foder åt sin hund, en del hundar är kräsnare, så man behöver hitta det rätta hundfodret.

Vilket hundfoder väljer man?

För att hitta det perfekta hundfodret åt din hund, så måste du utgå från vem din hund är. Det finns hundfoder som är anpassade för större hundar och de som lämpar sig för mindre hundar. De kan även skilja sig åt beroende på hur mycket energi din hund gör av med. Du behöver välja ett hundfoder som passar din hund och det behov och de förutsättningarna den har.

Rustas hundfoder är väldigt populärt och fungerar för många hundar, med ett bra foder kommer man långt. Är det så att din hund har någon allergi, då finns det även foder med ett innehåll som kan passa din hund.

Svårt att föra det bästa för barnen

20 Jun 2021

Vid en separation är det svårt att vara objektiv. Allra helst om man inte själv valt att lämna. I sin iver att ge igen är det lätt att omedvetet skada de som har minst skuld, nämligen barnen.

När barnen är lite äldre kan deras önskan vara en del av beslutet. Samtidigt är det svårt då barnen inte vill såra någon förälder. Att be dem välja kan sätta dem i en svår situation. Eller så kan föräldrarna på olika sätt försöka påverka barnets åsikt vid en vårdnadstvist. Oftast är det inte något som sker medvetet utan ett resultat av förälderns egen vilja.

Finns det möjlighet att komma överens utan andra inblandade är det det absolut bästa. Tyvärr är det ofta omöjligt. Att då ta hjälp av en jurist specialiserad på vårdnadstvist kan göra processen något lättare.

Vem betalar kostnaderna

En vårdnadstvist tar vid när föräldrarna inte kan komma överens. I slutet av denna civilrättsliga rättegång tas beslutet av en domstol. Den bestämmer hur vårdnaden av barnet kommer att se ut.

Föräldrarna står själva för kostnaderna. Oavsett hur utfallet blir kan ingen av föräldrarna bli skyldig att betala för den andra. I vissa fall finns rättsskydd i hemförsäkringen så det kan löna sig att läsa igenom sina försäkringspapper. Om inte så kan man söka rättshjälp, något som en jurist kan hjälpa till med. Att ha en kunnig jurist vid sin sida är en trygghet då denne har kunskaperna som krävs samt att juristen verkar som ett stöd under hela processen.

Finessen med barnpassning i en storstad

5 Jun 2020

Barnfamiljer har ett stort behov av att kunna räkna med en pålitlig, duktig och framför allt snäll nanny som barnen älskar. Barnpassning är en konst som ska vårdas och uppskattas.

Barnfamiljer behöver ofta hjälp med barnpassning och bor inte mor- eller farföräldrar nära gäller det att hitta en barnvakt. I de mindre städerna brukar äldre grannbarn sitta barnvakt men bor man i en större stad som Stockholm är det kanske lite svårare att engagera någon på det sättet på grund av storstadens anonymitet. I en storstad känner man inte varandra på samma sätt som i en mindre sådan. Så enkelt är det. Som tur är finns det gott om företag som erbjuder barnpassning. Att sköta en sådan verksamhet är en konst då man anpassar familjebehov, personligheter och önskemål till nannyns egna egenskaper. Finessen med själva tanken är att göra en bra matchning mellan klient och barnvakt för att kunna införa ett långvarigt samarbete dem emellan.

Barnpassning som passar alla

Samspel barnvakt, föräldrar och barn emellan - det är vad barnpassning handlar om. Oavsett om barnvakten anlitas via ett företag eller privat så är processen egentligen densamma. Först och främst ska nannyn prova på att passa barnen, bekanta sig med deras personligheter, intressen, sätt de pratar och leker på. På samma gång ska barnvakten även vara införstådd med vad föräldrarna förväntar sig av honom/henne. Det kan handla om allt från mat till vilka filmer som föredras. Gäller det korta pass är kanske inte kraven lika stora men handlar det om kontinuerliga uppdrag med barnpassning är förväntningarna oftast högre.

Prova-på-passning innan du anlitar en nanny

Om föräldrar bestämmer sig för att lösa barnpassningsproblemet genom att anlita en nanny via ett företag så är det bäst att kontakta en firma där det finns en ”prova på”-tjänst. Som namnet självt antyder innebär tjänsten att familjen får träffa en utvald barnvakt och givetvis lämna barnen med denna under en kortare stund, och denna tjänst är helt kostnadsfri. Provpassning är ett utmärkt sätt att låta en familj träffa en barnvakt utan att känna någon press, därför är tjänsten även kostnadsfri. Om första mötet går bra går man vidare till att skriva på ett kontrakt och sedan till betalda uppdrag. Det allra bästa i det här sammanhanget är att anlita en nanny som kan hjälpa till en längre tid framöver utan att behöva byta alltför ofta. En sådan trygghet gör barnen glada.

Professionell och trygg hjälp

25 Mar 2020

Känner att ni behöver hjälp och avlastning i er vardag? Ska du och din partner iväg på en barnfri tillställning? Att anställa hjälp, både regelbundet och vid enstaka tillfällen är enkelt.

Livet blir inte alltid som man har tänkt sig från början, det tror jag nog att de allra flesta kan hålla med om. Man tänker en massa saker innan man skaffar barn, saker som man aldrig kommer att göra eller säga och så vidare. Men när dagen väl är här och man har ett eller flera barn, så kommer man att få äta upp det man sagt tidigare. Man kanske inte alls tycker eller tänker likadant när barnen väl finns i familjen. Många familjer väljer att skaffa en nanny, en professionell nanny som kan hoppa in och hjälpa till med barnpassning i familjen när det finns behov för det. Kanske mamma och pappa vill ha lite egentid, eller så är det svårt för föräldrarna att hinna i tid från jobbet för att hämta på förskolan. Då kan en nanny hjälpa till.

Skräddarsytt just för er

Den nanny som passar just er familj, era barn, kommer ni att få välja själva. När ni kontaktar ett nannyföretag presenterar de ett antal olika valmöjligheter och ni kommer sedan att få chans att träffa och lära känna personerna i fråga. Sedan kan ni välja vilken nanny ni och barnen tror att ni kommer att tycka bäst om. Företagen som tillhandahåller denna tjänst skräddarsyr efter just ert behov och kan till och med erbjuda nannys som talar fler språk än bara svenska, något som det ofta är stor efterfrågan på.

Viktigt med kemi

Kemin är viktig när det kommer till val av nanny. Den personen ska finnas med i ert hem och ha hand om era barn så det är väldigt viktigt att det klickar även mellan barnet eller barnen och nannyn. Det kan ta tid att bygga upp en bra kontakt och en trygghet, men det får ta sin tid helt enkelt. Ingen vinner på att gå för fort fram, det kan till och med bli helt fel då och förstöra hela relationen. Välj ut er nanny med omsorg och ta god tid på er då denna person kommer att vara nära era barn och finnas med i familjen, antingen under kort period eller kanske för en lite längre. Fungerar samarbetet bra så kanske det kan bli en långvarig lösning att anlita en nanny för avlastning. Läs mer på denna sida: https://www.nannystockholm.nu/

Barnvakt - När vardagspusslet inte går ihop

1 Mar 2020

En barnvakt i Stockholm kan ta hand om dina barn när du behöver avlastning. Att anlita en professionell barnvakt är en investering i dina barn, välj därför en trygg och pålitlig sådan.

När du inte får vardagen att gå ihop eller när du helt enkelt behöver lite avlastning kan en barnvakt vara svaret. Som småbarnsförälder kan det ibland vara svårt att balansera jobb, vänner och familj, handling, tvättning, matlagning och barnpassning. Listan kan göras lång. Slipp stress och hitta balans genom att anlita en barnvakt i Stockholm. Det kan vara ett effektivt sätt för er som föräldrar att skapa mer tid för varandra samtidigt som det ger mer energi över till att ha kvalitetstid med era barn.

En barnvakt kan hjälpa till med det mesta man kan tänka sig som rör barnen. Det kan handla om sådant som hämtning och lämning på skola eller dagis, matlagning och matning, läxhjälp och nattning och läsning av godnattsagor. Dessutom ingår såklart en massa aktiviteter, lek och stimulans.

En kvinna som skrattar med ett barn i handen

Ett tryggt val

Det är otroligt viktigt att du känner att du är trygg med din barnvakt, och att du känner att dina barn är i trygga händer hos hen. Ett bra tips är att välja en barnvakt eller en firma med goda referenser. Fråga runt i din bekantskapskrets och se om någon kan komma med ett bra tips på en barnvakt de varit nöjda med. En trygghet för dig som förälder är att begära en utbildad och certifierad barnvakt. Det kan även vara betryggande med en barnvakt som kan första hjälpen och HLR.

När du valt en barnvakt ska du vara tydlig med dina och ditt barns eventuella behov. Det är viktigt att barnvakten har kunskap och är villig att gå era önskemål tillmötes. Det är såklart också bra med en barnvakt som kan hålla tider och också kan kommunicera väl med dig som förälder så att du är up-to-date med allt som rör dina barn.

Vad kostar det att anlita en barnvakt i Stockholm?

Professionell barnpassning ska ses som en investering och därför är det inte att rekommendera att till varje pris hitta den billigaste barnvakten. En barnvakt ska som sagt vara att lita på. Att anlita en barnvakt i Stockholm behöver för den sakens skull inte kosta skjortan. Tack vare RUT-avdraget har fler möjlighet att anlita en barnvakt. Avdraget är en skattereduktion som innebär att den som anlitar en barnvakt endast betalar halva kostnaden.

Om barnen glömmer nyckeln hemma

14 Feb 2020

Man pratade mycket om nyckelbarn förut. Barn som inte hade någon vuxen som var hemma på eftermiddagarna och hade hemnyckeln i ett snöre kring halsen. Det var något sorgligt över de nyckelbarnen. Ingen var hemma när de kom hem från skolan. Ingen bullabakande mamma eller mormor. Ofta fick de sitta ensamma hemma tills föräldrarna kom hem på kvällarna. Numera har vi ju fritidsverksamhet för alla barn, då de allra flesta föräldrar arbetar till sena kvällar.

Och dessutom behöver de inte ha nyckeln hem i ett snöre kring halsen. Om föräldarna har låtit installera ett elektroniskt lås till hemdörren så krävs det bara att barnen kan koden för att komma in. Då kan de inte ens tappa bort någon nyckel när det inte ens finns någon nyckel att tappa bort.

Dagens barn är självständiga

Dagens barn är vana att ta vara på sig själva. De är vana vid att deras föräldrar arbetar på dagarna och inte har möjlighet att vara hemma med sina barn på eftermiddagarna. De lär sig snabbt hur de ska ta vara på sig och kan laga sin enkla måltid själv. De umgås så mycket mer med sina vänner än vad de umgås med sina föräldrar. Särskilt under skoltiden, när barnen börjar bli större, så är de snabba på att lära sig ta hand om sig själva. Det är bra om det finns någon vuxen i deras närhet, men ibland kan den vuxna vara någon som arbetar på deras fritidsverksamhet eller som tränar dem i någon sport som de gillar.

Elektroniskt lås säkrare än andra lås

Vill man ha ett riktigt säkert lås, bör man skaffa sig ett elektroniskt lås. Dem kan man inte manipulera. Vissa av de traditionella låsen, är lätta att få upp med ett hårspänne eller liknande. De är inte särskilt säkra. Skaffar man sig ett elektroniskt lås, så går de inte att manipulera. Och har man en kod, finns det tustentals variationer på sifferkoden som är omöjlig att knäcka på egen hand. Skulle någon tjuv vilja ta sig in, tar det timmar innan den tjuven skulle klara av att bräcka upp hela dörren. En sådan sak skulle verkligen höras milsvida och risken skulle vara stor att någon skulle ta tjuven på bar gärning. Och det vill inte de. De vill helst snabbt in i bostaden, ta det som de tror är lätt att sälja vidare och sedan ta sig ut igen. Här kan man läsa mer om elektroniska lås på: låssmedjärfälla.se

Städa efter kalaset – inte före!

24 Nov 2019

Har du också haft barnkalas med 17 barn som springer runt, kladdar med saft och kakor? Har de sedan fått varsin ballong, så ligger det ballongrester lite här och där på golvet, eller så ligger det serpentiner i soffan, bakom soffan och avtryck av små barnhänder på fönster och dörrar. Du kanske känner igen scenariet efter ett barnkalas.

Det är så man inser att det egentligen hade varit bättre att städa EFTER kalaset istället för innan de hade kommit. Det enda man kan göra efter ett barnkalas är att städa på nytt. Men det brukar det vara värt, om ens eget barn känner att födelsedagen blev en lycklig tillställning. Den som inte vill ha barnkalaset hemma, kanske ser till att förlägga det någon annanstans. Bor man i Stockholm, finns det flera andra alternativ till kalas.

När du behövs städning i Stockholm

  1. Junibacken – man kan mit en smärre hyra, ha kalaset på Junibacken. Då får man en egen "Pippi" som kommer och ställer till med uppståndelse och som leker en liten stund med barnen. Då brukar alla barn få åka med i tåget på Junibacken. Många är väldigt intresserad och gillar att få åka med i tåget.
  2. Bowling – på de flesta bowlinghallar brukar man kunna arrangera ett kalas. Det brukar vara ett populärt alternativ för barnfamiljer. Då får barnen – de bör vara åtminstone i skolåldern för att det ska vara lagom med ett kalas på en bowlinghall – spela bowling innan de sätter sig och får bulle, kaka godis och ett glas med saft. Här spelar det ingen roll, vad de äter, utan att de kan spela bowling på kalaset.
  3. Mc Donalds – detta alternativ, har funnits så länge som det har funnits Mc Donalds restauranger i Sverige. Då har alla barn fått varsitt Happy Meal, och en ballong från restaurangen. Sedan blir det lite lek i restaurangens lekutrymmen.
  4. Museum – Man kan vara på något valfritt museum, om man hellre vill ha den miljön för sitt barns födelsedagskalas. Det viktiga är att man tar reda på vilka muséer som tar emot för barnkalas.

Alla dessa alternativ innebär att man slipper städa. Vill man ändå ha kalaset hemma, men slippa städa kan man anlita en städfirma för en städning i Stockholm. Det är ingen dum ide att anlita en städfirma som kommer och städar EFTER kalaset. Då slipper man besväret med att städa två gånger. Det bästa är att googla "städfirma Stockholm" så att man kan ringa några av dem och fråga om offert och referenser och sedan välja den som har bäst referenser. Lycka till med barnkalaset!

← Äldre inlägg