Körkortskurs med riskettan i Stockholm

För att få det åtråvärda körkortet i handen behöver man bland annat gå riskettan i Stockholm. Risktvåan och övningskörning hör också till utbildningen.

För att kunna bli en duktig bilförare krävs inte bara att du kan manövrera en bil genom trafiken rent praktiskt. Du ska även känna till alla skyltar som finns utplacerade längst vägen. Veta vem som ska köra först i korsningar och så vidare. En annan viktig aspekt som finns med i körkortsutbildningen är att lära sig olika riskbeteenden i trafiken.

Anna var i färd med att ta körkort och var ivrig att komma igång. Hon ville köra bil och lära sig skyltar och sånt, men visste att det var mer än det som krävdes. Nu hade hon anmält sig till en kurs som kallades riskettan. Den skulle ta tre timmar och var obligatorisk för alla som tog B-körkort.

Riskettan mer intressant än väntat

riskettan i Stockholm pratade de om olika faror i trafiken. Som till exempel att man inte fick prata i mobilen. På grund av den skedde många onödiga olyckor. De pratade om alkohol och droger och vilka regler som gällde. Olika distraktionsfaktorer togs upp och diskussionerna blev många och mycket intressanta.

För Anna var diskussionerna det hon lärde sig mest på tyckte hon, och gav sig gärna in i dem. Något som visade sig vara en stor fördel. Då kunde läraren se hur mycket hon lärt sig och därmed hade hon större chans att bli godkänd. Och det blev Anna, med bravur, något som hon längtade efter att få berätta när hon kom hem.

13 Aug 2022