Stödboende för dig som är ung

Stödboende kan du som är ung eller i behov av hjälp bli tilldelad. Det innebär att du inte platsar i HVB utan är mycket mer självständig och självgående.

Stödboende kan du alltså få om du är ung men det finns även stödboende för vuxna. Då ska du ha någon form av funktionsnedsättning som räknas till dem som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Du får ett boende som innebär att du tränar dig på att bo själv och kunna skapa dig ett självständigt liv.

Det är inte alltid så lätt att klara av allt som måste till för att du ska fungera i ett samhälle helt själv. Med hjälp av stöd och uppbackning kommer det att gå så mycket lättare. Steg för steg tar du dig genom de utmaningar som följer dig i livet. Till slut klarar du av att bo själv.

Stödboende kan vara en placeringsform i ung ålder

Du som behöver speciellt stöd och är relativt bra fungerande kan få din sociala träning i form av stödboende i Eskilstuna. Här får du ett väl anpassat stöd för dig som individ. Det handlar om att erfarna personer sätter ihop ett program som är väl underbyggt och där kvaliteten på träningen ger bra resultat.

En placeringsform som när den sätts in som träning för någon i ung ålder kan ge en strålande förändring i en människas liv. Vilket är viktigt. Det är därför en av alla de roligare insatserna. Anledningen är helt enkelt att det ofta ger så gott resultat.

9 Jul 2023