Tips om akuttandläkare i Stockholm

Den som har drabbats av plötslig och outhärdlig tandvärk kan behöva uppsöka en akuttandläkare. Här kommer några användbara tips för er som bor i Stockholm.

Visdomständer och plötslig tandvärk är vanliga orsaker till att man kan behöva uppsöka en akuttandläkare. Likaså utslagna tänder eller att man har fått en kraftig smäll mot munnen och tänderna. Att uppsöka en tandläkare akut brukar inte kosta mer än ett sedan länge bokat tandläkarbesök. Många tandvårdskliniker har dessutom ofta sparade tider avsedda för akuta tandläkarbesök.

Därför kan det vara bra att först kolla med sin vanliga tandläkare om det finns någon ledig akuttid. Men man kan även söka på nätet och gå in på olika tandvårdsklinikers hemsidor. Där brukar man kunna se om det finns lediga akuttider för dagen i Stockholm.

Detta kan en akuttandläkare göra

Vid akut tandvård i Stockholm undersöker tandläkaren först munnen och tänderna för att ta reda på vad som är fel. Först och främst får man hjälp med att bli av med smärtan. Är det ett mindre fel kan tandläkaren ofta åtgärda det med en gång. Men vanligare är att man får komma tillbaka vid ett senare tillfälle för att genomgå den behandling som behövs.

Men har man exempelvis fått ett kraftigt slag mot tänderna kan tandläkaren ordinera att man bara ska äta flytande föda de närmsta dagarna och vila tänderna tills smärtan gått över. Har man tur kan tänderna då stabilisera sig. Men det gäller att vara uppmärksam på om någon tand ändrar färg. Sker det måste man på nytt uppsöka tandläkaren akut.

10 Oct 2022