Vårdnadstvist under uppsegling

Vårdnadstvist hotar när läget med expartnern är spänt och man inte kommer överens om hur barnen ska tas om hand. Då är det bra att ta hjälp av advokat.

Jimmy var fly förbannad på sin exsambo. De hade gemensamma barn och därför var han fortfarande tvungen att ha med henne att göra. Hon hade dock flyttat långt bort med sin nya kille så hittills hade varken han eller barnen behövt träffa henne särskilt ofta. Ja, han tyckte faktiskt att barnen hade det bättre utan att behöva vara med sin mamma.

Nu var dock en vårdnadstvist under uppsegling. Förhållandet med hennes nya kille hade tagit slut och hon hade flyttat tillbaka till orten där Jimmy och barnen bodde. Nu ville hon att den umgängesrätt hon hittills hade haft skulle utökas till gemensam vårdnad.

I en vårdnadstvist avgörs ansvaret

Jimmy var inte alls glad för detta. Naturligtvis var det viktigt för barnen att ha en relation till modern, men det var stor skillnad mellan att bara umgås med barnen då och då och att ha ett faktiskt ansvar för dem. Och Jimmy kände på sig att hans ex inte klarade av att ta ett sådant ansvar.

Han vände sig till en advokatbyrå. För dem förklarade han hela situationen. Han ville inte tala illa om sitt ex men han hade märkt att hon ofta luktade alkohol och att när barnen kom hem från henne så var de hungriga på riktig mat och inte bara sötsaker. Advokaten lugnade Jimmy. Under sådana här förutsättningar var det inte troligt att rätten skulle gå med på gemensam vårdnad. Läs mer på denna hemsida: vårdnadstvist.nu

15 Jul 2022