Viktigt vänja barn gå till tandläkare

Du vet väl om att ditt barn bör gå till tandläkare regelbundet? Som förälder kan man tycka att det finns viktigare saker, för ditt barn, än att just gå till tandläkare. De hinner ju med det senare i livet, eller? Saken är den, att även om ett barn, när det ännu är ett spädbarn får i sig socker. Modersmjölken är mer söt, än vanlig mjölk, för att spädbarnet ska vilja dricka i sig det. Sedan när barnen börjar äta, får du även då i sig socker i vnalig barnmat, som i alla fruktpuréer. Av den anledningen finns det skäl att barnet ska gå till tandläkare.

Börja borsta ditt barns tänder

Vänj barnet gå till tandläkare i Sundbyberg

På samma sätt kan man som förälder tänka att det inte är så viktigt att bortsa ett barns tänder. De äter ju inget godis, eller hur? Tyvärr får barn idag i sig en hel del socker, trots att de inte äter godis eller glass. Det beror på att de får i sig fruktsocker – fruktos – så snart som de äter bananer, äpplen eller någon annan söt frukt. Äter de russin, så får de i sig en hel del av fruktosen. Även i vanlig mat, får vi i oss socker, oftast i form av druvsocker, som till exempel används i skinka som vi har som pålägg på smörgåsen, vi har socker i mysli, corn-flakes, färdiglagad mat, i korv och i mycket annan mat som vi köper i livsmedelsaffären. Därför bör man så tidigt som det bara går, borsta sitt barns tänder. Gör man det till en vana, morgon och kväll, så blir det naturligt för barnet att alltid borsta sina tänder.

Vänj barnet att gå till tandläkare

Så snart som ditt barn klarar av att sitta stilla en längre stund, från 5-6 års ålder, bör hon, eller han vänja sig vid att gå till tandläkaren. När de kommer i skolåldern, så blir de kallade att gå till tandläkare, men har du möjlighet att gå ännu tidigare, är det bara bra för ditt barn. Att gå till tandläkare kan vara konstigt för ditt barn, men om man gör det till en rolig sak, att sitta i tandläkarstolen, och kanske få något som barnet gillar efteråt, så kan barnet förknippa tandläkarebesöket med roliga saker. Har man tur så hittar man en duktig tandläkare som är duktig med barn och som kan hjälpa till så att besöket blir så bra som möjligt. Här kan du läsa mer om en sådan duktig tandläkare i Sundbyberg på: https://www.tandläkaresundbyberg.com.

24 Oct 2019