Stressa av med catering på barnkalaset

När det är dags att ställa till med barnkalas brukar de flesta föräldrar känna en stigande oro, för att inte säga panik, över allt som behöver fixas och hur det kommer att gå. Mycket av tankarna kretsar kring hur man på bästa sätt kan undvika kaos. Man tänker på förskolepedagogerna och hur de lyckas hålla 15 småttingar i lugn och fin lek samtidigt som man själv har svårt att hålla ordning på en unge. Samtidigt ska man fixa med maten utöver de vardagliga vardagsbestyren. Man kan smälla av för mindre. Vill man ha tid över för att planera lekar och aktiviteter åt barnen i stället för att stå i köket och laga mat och tårtor dagarna innan kalaset, kan vi därför verkligen rekommendera catering.

Ingen pensionärsmat

Kvaliteten på caterad mat har verkligen stigit på senare år och det finns många bra firmor i Stockholm som erbjuder varm och kall mat, bufféer och bakverk, levererade i lagom tid till kalaset. Och du behöver inte bjuda barnen på smörgåstårta och gubbröra; numera har de flesta cateringfirmor med självaktning bufféer och menyer speciellt riktade till barn och barnkalas, med varmkorv, hamburgare, pannkakor och smarriga efterrätter.

Hur går det till?

När du beställer till exempel en buffé från en cateringfirma så räknas priset vanligtvis per barn. Ofta finns en nedre gräns på till exempel fem eller tio barn. Maten lagas och levereras av cateringfirman i god tid innan kalaset och hålls varm med hjälp av tillhandahållna värmeskåp eller bleck. Kyld mat och glass får du sätta i kyl och frys tills de ska konsumeras. En cateringfirma i Stockholm med omnejd som arbetsområde så precis var du bor har inte så stor betydelse, även om det så klart blir kortare tid på vägen för din mat om du beställer så lokalt som möjligt.

Tid över till annat

Att veta att maten är omhändertagen kan verkligen minska stressen inför ett barnkalas och göra det lättare att göra kalaset så roligt och spännande som det ska vara. I stället för att hålla koll på spisen och ugnen kan man klura på frågor till tipspromenaden, göra fina godispåsar till fiskdammen och vara fräsch och utvilad när det plingar på dörren. Till föräldrar som vill stanna kvar beställer man lätt lite extra tilltugg av cateringfirman med lite mer vuxenbetoning.

Ett barnkalas ska vara roligt och som förälder vill man vara helt närvarande i det som händer. Aldrig är det så roligt att fylla år som när man är i fem-sexårsåldern och får bjuda alla förskolekompisarna på kalas med lekar och massa gott att äta, och så få presenter förstås.

När kvaliteten spelar roll

Pannkakstårta, lasagne, minihamburgare, varmkorv; listan på bra kalasmat för barn kan göras lång. Kvaliteten på maten är dessutom långt bättre än om du till exempel skulle bjuda på en färdig meny från ett lekland eller en hamburgerrestaurang. Här handlar det om hemlagad mat på bra råvaror. Ett bra cateringföretag vill ha kunder som återkommer och det får man genom att leverera förstklassig mat oavsett om det rör sig om ett barnkalas eller ett guldbröllop.

Tips: Vegetarisk catering

12 Jun 2018