Städa efter kalaset – inte före!

Har du också haft barnkalas med 17 barn som springer runt, kladdar med saft och kakor? Har de sedan fått varsin ballong, så ligger det ballongrester lite här och där på golvet, eller så ligger det serpentiner i soffan, bakom soffan och avtryck av små barnhänder på fönster och dörrar. Du kanske känner igen scenariet efter ett barnkalas.

Det är så man inser att det egentligen hade varit bättre att städa EFTER kalaset istället för innan de hade kommit. Det enda man kan göra efter ett barnkalas är att städa på nytt. Men det brukar det vara värt, om ens eget barn känner att födelsedagen blev en lycklig tillställning. Den som inte vill ha barnkalaset hemma, kanske ser till att förlägga det någon annanstans. Bor man i Stockholm, finns det flera andra alternativ till kalas.

När du behövs städning i Stockholm

  1. Junibacken – man kan mit en smärre hyra, ha kalaset på Junibacken. Då får man en egen "Pippi" som kommer och ställer till med uppståndelse och som leker en liten stund med barnen. Då brukar alla barn få åka med i tåget på Junibacken. Många är väldigt intresserad och gillar att få åka med i tåget.
  2. Bowling – på de flesta bowlinghallar brukar man kunna arrangera ett kalas. Det brukar vara ett populärt alternativ för barnfamiljer. Då får barnen – de bör vara åtminstone i skolåldern för att det ska vara lagom med ett kalas på en bowlinghall – spela bowling innan de sätter sig och får bulle, kaka godis och ett glas med saft. Här spelar det ingen roll, vad de äter, utan att de kan spela bowling på kalaset.
  3. Mc Donalds – detta alternativ, har funnits så länge som det har funnits Mc Donalds restauranger i Sverige. Då har alla barn fått varsitt Happy Meal, och en ballong från restaurangen. Sedan blir det lite lek i restaurangens lekutrymmen.
  4. Museum – Man kan vara på något valfritt museum, om man hellre vill ha den miljön för sitt barns födelsedagskalas. Det viktiga är att man tar reda på vilka muséer som tar emot för barnkalas.

Alla dessa alternativ innebär att man slipper städa. Vill man ändå ha kalaset hemma, men slippa städa kan man anlita en städfirma för en städning i Stockholm. Det är ingen dum ide att anlita en städfirma som kommer och städar EFTER kalaset. Då slipper man besväret med att städa två gånger. Det bästa är att googla "städfirma Stockholm" så att man kan ringa några av dem och fråga om offert och referenser och sedan välja den som har bäst referenser. Lycka till med barnkalaset!

24 Nov 2019