Skräddarsy barnens kläder till bröllop

Det är vår och sommar, och bröllopstider, eller hur? Alla rojalister och andra intresserade följde säkert med i prins Harrys bröllop med Meghan senast i England. De svenska kommentatorerna beskrev bröllopet som att den engelska prinsen fick sin prinsessa från Hollywood. 

Det var mest uppståndelse kring Meghans brudklänning. De kungliga bröllopen brukar fokusera på brudklänningarna, vem som har sytt den, hur den ser ut, hur slöjan ser ut. Även brudtärnans klänning brukar därför komma i viss fokus, som Pippa Middleton, som nästan fick mer intresse än brudens klänning när prins William gifte sig med sin Kate. Tillbaka till prins Harrys bröllop med Meghan, var det många som även uppmärksammade brudnäbbets små, vita klänningar och små mini-kostymer som pagerna bar.

Varför inte låta skräddare sy kläder till barnen?

Den som är intresserad kan sy minst lika tjusiga klänningar och ”kostymer” till sina döttrar och söner. När det vankas bröllop är det meningen att alla ska få bära fina kläder. Vad kan vara finare än en liten skräddarsydd klänning eller kostym? Det tas många foton vid bröllop, varför inte passa på att klä dina barn i sina finaste kläder och låta sy upp fina kläder till dem? Eftersom det är så små plagg, går det snabbt att sy upp dem, vilket innebär att priset inte blir så högt.

Och när du ändå är hos skräddaren, varför inte låta sy upp dina egna och partnerns kläder till bröllopet? Det är mycket inne nu, att låta barn och mor ha samma dress. Det är riktigt på modet. Senast man såg det var på 70-talet när det var riktigt inne senast. Det modet har kommit tillbaka.

Anlita skräddare i Täby

För dem som bor i Stockholm, och andra storstäder, underlättar det om man kan hitta en skräddare som arbetar nära ens hem. Man vill ju inte behöva pendla mer än nödvändigt. Dessutom kan det vara nödvändigt med fler provningar än bara en, för att arbetet ska bli riktigt bra. Många kemtvättar arbetar också med att sy kläder, anpassar kläderna och har man sedan fått fläckar på festkläderna är det bara att lämna in dem på kemtvätten så får man dem tillbaka rena och nästan som nya.

Känner man i stället för att hyra smoking, frack eller andra högtidskläder, brukar även kemtvättarna kunna tillhandahålla det.

När du letar skräddare varför inte googla skräddare Täby, om det är där du önskar hitta en skräddare. Annars skriver du in din ort i sökfältet.

20 Jun 2018