Ska barnen vara med och städa?

Ska man ha barnen att städa inför viktiga högtider och födelsedagar? Här är det säkert lika många olika åsikter som det finns föräldrar. Vissa föräldrar gör det till en vana att alltid städa tillsammans med barnen. Då får barnen vara med om att städa badrum, egna rum och hjälpas åt med disken.

Gör man det konsekvent från det att de är små, lär sig barnen att det alltid tar en tid efter leken att städa upp efter sig. Till högtider kan man behöva, eller vilja städa mer än en vanlig veckostädning. Kanske vill man hänga upp nya julgardiner, ta fram jultomtar och andra prydnadssaker man vill ha till jul, eller när det är påsk, kanske man vill ta fram kycklingarna, tupparna och alla ägg som man har samlat på sig.

Då kan det vara lite väl mycket att begärt av barnen att de ska tvätta fönster, rengöra i kök och badrum. Då kan man med fördel anlita ett städföretag som kommer och gör det stora jobbet med att städa inför högtiderna.

Välj mellan 600 olika städföretag i Göteborg

Bor man i Göteborg finns det hela över 600 städföretag att välja mellan. Det kan vara svårt att veta vilka man ska välja. Här rekommenderar vi att inte bara tänka på den billigaste städningen, vilket inte alls garanterar att det blir gjort på det sättet som du önskar det. För många handlar det också om att anlita tjänsterna med gott samvete.

Om man är medveten om vad det kostar att leva och bo i Sverige och att de som utför städningen ska kunna leva på sin lön, att de har en juste arbetsgivare som betalar för deras arbetsgivaravgifter och är anslutna till kollektivavtal, kan man inte bara titta blint på priset.

Städarna bör kunna leva på sin lön vilket ger högre priser

Viktigare är det att de som kommer och städar i våra hem har möjlighet till ett drägligt liv. Då minskar också stölder i samband med hemstädningar. Tillfället gör tjuven, och finns det dyrbara föremål i hemmen, kan frestelsen bli stor att sno något värdefullt. Det vill man undvika. Har man anlitat en pålitlig städfirma, ska det inte hända. Därför är det viktigt att kontrollera dem som du släpper hem till dig. Du kan alltid kontrollera med Skatteverket att de betalar in sina skatter och arbetsgivaravgifter, och med kronofogden att de inte har skulder som kanske försätter dem i konkurs. Du kan be om offert och referenser. På det sättet kan du säkerställa att det är ett städföretag som är rekorderliga. Läs mer här om hur du kan anlita ett företag med kollektivavtal som utför hemstädning i Göteborg på: http://www.hemstädninggöteborg.biz.

5 Jun 2018