Prova en oval pool!

Tänk att så gott som samtliga spädbarn gillar att bada. De nyfödda är vana vid att stänga till mun och näsa och får på så sätt inga kallsupar. De är vana vid att flyta i vatten, från det att de låg i moderlivet i mammans mage. När de sedan är födda, gillar de vatten lika mycket. Det som däremot kan göra dem rädda för vatten är om de är blir utsatta för något som skrämmer dem i samband med vatten.

När man väljer pool till hemmet, spelar det sällan så stor roll vilken slags pool man väljer; en fyrkantig eller en oval pool spelar sällan någon roll. Huvudsaken är att barnet, eller barnen kan leka i den och att de inte utsätts för någon risk. De flesta pooler är säkra, men det som är säkrast är att föräldrarna är med precis hela tiden. Det finns inte utrymme för att titta i sin mobil, inte ens en sekund, eftersom olyckor kan hända på mindre än en sekund och barnet hamnar under vatten och kan gripas av panik över att inte komma över ytan. De vanligaste drunkningsolyckorna är nämligen helt tysta. Det är sällan som barn börjar skrika när de håller på att drunkna. Och det är när de befinner sig under vattenytan som de håller på att drunkna, och under vatten kan de inte skrika. Det är därför som man absolut inte kan titta i sin mobil när barnen simmar och badar.

Vilken pool önskas?

Har man barn hemma, kan man faktiskt bygga en pool som inte är särskilt djup. Och vill man kan man dela av poolen så att man får en djupare del och en som är grund, om man bara vill ha en barnvänlig pool.  En oval pool är nämligen en längre pool och däför utmärkt för att dela av, om det är så man vill ha det. Den ovala poolen är nämligen så lång för att man ska kunna få träning och kondition samtidigt som barnen kan få sin del av badandet. En oval pool, liksom andra poolen behöver en sarg, så att ingen människa eller djur ramlar i poolen ofrivilligt. Man vill ju ogärna ha ett djur som lligger och sprattlar i poolen. Dessutom kan man behöva ett pooltak som behåller poolen ren från skräp och smuts. Utomhus kan poolen bli full med skräp, gräs, blad och annat som man inte vill ha i den.

20 Sep 2019