Intresserad av catering? Tänk på detta

Den uppenbara svårigheten med att arrangera en fest ligger i att man plötsligt befinner sig med ena skinkan på en stol och den andra skinkan på en annan – med en uppenbar risk att man ramlar mittemellan. Menas med detta: du ska dels se till att laga mat, du ska servera denna, du ska duka av, du ska diska, du ska se till att alla har trevligt, du kanske ska initiera någon typ av lek och så vidare. Detta medan du även ska se till dig själv; även du vill delta i festen, umgås med dina vänner och ha trevligt.

I synnerhet maten är den mest tidskrävande detaljen och även om man förberett det mesta så handlar det om planering, det handlar om timing och det handlar om att hela tiden ligga rätt i tid. Även om man lyckas med allting så är det därför troligt att man under kvällen varit så pass stressad att man därigenom inte kunnat njuta fullt ut. Här väljer många därför att att vända sig till catering och det är verkligen inget dumt alternativt. Förutsatt att man väljer rätt företag; något som inte är det lättaste – i synnerhet sett till Stockholm där det finns ett väldigt stort urval.

Väljer man catering så vill man också få en perfekt upplevelse. Man vill inte se sina gäster sätta sig till bords, få maten serverad och se hur deras mungipor åker nedåt. Man lägger över ansvaret, man betalar ganska dyra pengar och man vill också ha valuta för den summa man lagt ut.

Så hittar du kvalitativ catering i Stockholm

Vi tänkte av den anledningen räkna upp några punkter kring hur man ska säkerställa högkvalitativ catering och undvika de värsta missarna. Kort och gott – vill du anlita ett företag inom catering i Stockholm; följ dessa punkter och få en bättre upplevelse på köpet:

  • Hur ser menyn ut och hur kan du påverka denna? De flesta företag inom catering presenterar några menyer som kunderna kan välja bland. De bättre företagen dock; de låter kunderna vara med och utforma menyerna utifrån givna val av råvaror och livsmedel. Inte minst det vegetariska är viktigt. En tumregel är att den delen av menyn ska se lika intressant ut som den ordinarie menyn (kött, fisk och fågel).
  • Finns det tillval: Att du exempelvis kan hyra ett partytält eller högtalarsystem är en fördel. Många företag inom catering kan även förmedla kontakter till fastighetsägare där du – till ett förmånligt pris – kan hyra en lämplig lokal i centrala delar av Stockholm. Kolla alltid hur tillvalen ser ut.
  • Tidigare kunder: Inom nästan alla branscher så är referenser viktiga. Catering är definitivt inget undantag. Se till att få nummer och se till att ringa tidigare kunder i Stockholm och hör hur de upplevt allt ifrån service till mat och dryck. En viktig punkt.
  • Priset: Smakar det så kostar det. Väljer du en extremt billig cateringfirma så kommer du förmodligen att få en betydligt sämre upplevelse. Går du upp några kronor i pris så får du bättre råvaror, bättre mat och en mer kompetent och erfaren personal. Det behöver inte handla om några jättesummor heller – konkurrensen i Stockholm har gjort att catering ligger på en ganska låg nivå rent prismässigt.
7 Jan 2017