Gör du så här får du mer tid för barnen

Hur har barnfamiljer tid med annat än att uppfostra sina barn, hämta, lämna, skjutsa, läsa läxor, laga mat och trösta sina barn? För den som ännu inte har levt ett familjeliv med hektiskt schema kan det verka som en omöjlighet att få ihop tiden så att den räcker till för allt som ska göras. Och för dem som är ensamstående kan det vara ännu svårare, om inte omöjligt att få tiden att räcka till allt som behöver göras. Dessvärre brukar man även ha en sämre inkomst om man är ensamstående med barn, vilket ger att det blir svårt att då pengarna att räcka till att köpa in de tjänster de kanske skulle behöva för att få tid över till annat än hämtning, lämning och städning. Och det är synd, för det är just de föräldrarna som skulle behöva få en hemstädning eller storstädning då och då.

Borde man städa tillsammans med barnen?

Men hur ska man göra när man har barn och borde man inte städa tillsammans med dem för att de skulle kunna lära sig vikten av att alltid städa? Eller så anlitar man hemstädning för att visa barnen hur viktiga de är och att man prioriterar dem framför att städa. Vem bryr sig om det är städat eller inte? Bestämmer du dig för att anlita hemstädning behöver du inte bry dig om hur det ser ut hemma hos dig, då vet du att det är rent ändå. Samtidigt är det viktigt att prioritera barnen framför att det ska vara kliniskt städat hemma. Ingen som ligger på dödsbädden ångrar att de inte städade hemma mer, däremot är det många som ångrar att de inte spenderade mer tid med det som var viktigt här i livet – barnen, familjen och människor som betyder mycket för oss. Därför gäller det att prioritera rätt ända från början. 

Det kostar inte mycket att få hemstädning 

Visserligen kan priserna variera en del, beroende på var du bor. Det kostar mer om man bor i någon av storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö. Dels tjänar man mer i dessa storstäder, men samtidigt är levnadskostnaderna högre i dessa städer också. Med möjlgheten att dra av för hemstädningen kan man sänka kostnaderna för arbetet med 30 procent, som mest 25.000 per år och per person. En annan sak som spelar in i priset är också hur stor bostaden är, som ska städas; ju större desto högre pris och tvärtom. En trea eller fyra med kök kostar i regel inte mer än 2.000 kronor per månad. Det kan det vara värt för att kunna göra roliga saker med barnen och framför allt att orka göra roliga saker med dem.

10 Jun 2018