Fira den speciella dagen utsocknes

Kommer du ihåg den första gången du fick åka med dina föräldrar till en annan stad; en stad som låg så pass långt bort att ni blev tvungna att övernatta och boka in er på hotell? Spänningen i lobbyn innan incheck, överlämningen av nycklarna, promenaden mot hissarna, åka hiss, hitta hotellrummet, kliva in genom dörren och se hur rummet ser ut. Ett rum med en stor, härlig säng, ett lyxigt inrett badrum, prydligt uppställda schampoflaskor, mjuka handdukar och badlakan och en stor, inbjudande hotell TV på väggen.

Den senare drar ofta till sig uppmärksamhet likt en magnet - hos alla besökare. Pappa kanske vill se vad som hänt i världen och söker febrilt efter nyheterna, mamma kanske vill se vilka kanaler som överhuvudtaget finns i utbudet och barnet vill, naturligtvis, se på något barnprogram.

En hotell TV är viktig och det är ingen slump att den hamnar i fokus sett till inredningen på varje enskilt rum: hotell vet om att en TV kan vara skillnaden mellan en nöjd och en missnöjd gäst. Frågan bli därför naturlig: varför har så många hotell så pass uråldriga lösningar?

Välj ett hotell med modern Hotell TV

Det handlar om en speciell upplevelse att få bo på hotell. Att som familj tillsammans få göra sig iordning inför en middag ute på stan, att få komma hem tillsammans, krypa ner i en ny säng - med rena, krispiga sängkläder, somna med skönt värkande fötter efter en hel dags promenerande och vakna för att få äta en underbar frukost där allt från bacon, ägg, smörgåsar, yoghurt, pannkakor och alla tänkbara pålägg finns. Oslagbart.

Ge ditt barn den upplevelsen. Har du aldrig tagit med ditt barn på någon längre - eller kortare - resa där en hotellvistelse är inkluderad så är födelsedagen en perfekt dag för detta. Vårt råd är att du forskar lite innan kring vilka hotell som finns, var de ligger och vilka typer av faciliteter som erbjuds. Några av de saker som barnen brukar uppskatta - och som du således aktivt kan söka efter - följer här:

  • Pool: Finns det hotellpool så är det extremt positivt. Finns det gym och relax i nära anslutning - ännu bättre. De vuxna kan riva av ett träningspass innan frukost, barnet kan bada under tiden. Naturligtvis så är åldern på ditt barn avgörande också. Det finns inga badvakter på ett hotell.
  • Hotell TV: Ni föräldrar kan få ett välbehövligt break genom att låta ert barn titta på TV. En sak som ni kan titta efter är huruvida tvn i fråga är modern och där den således går att koppla mot era egna enheter. Har ni med er en dator så ger en modern hotell TV er en möjlighet att se på exempelvis Netflix eller andra kanaler via er enhet. Det är naturligtvis fördelaktig även sett till vanliga hotellbesök - utan familjen. Att kunna koppla upp sig mot en Hotell TV och delta i möten exempelvis - via en stor skärm - ger affärsresan ytterligare en dimension. Läs mer här.
  • Reception, service och frukost: Frukost är, som sagt, en viktig del i hela upplevelsen. Detsamma gäller servicen överlag. Ett leende, en hjälpande hand och ett positivt bemötande från personalen är A och O. Generösa öppettider och exempelvis roomservice är ytterligare plus i kanten.
17 May 2018