Finessen med barnpassning i en storstad

Barnfamiljer har ett stort behov av att kunna räkna med en pålitlig, duktig och framför allt snäll nanny som barnen älskar. Barnpassning är en konst som ska vårdas och uppskattas.

Barnfamiljer behöver ofta hjälp med barnpassning och bor inte mor- eller farföräldrar nära gäller det att hitta en barnvakt. I de mindre städerna brukar äldre grannbarn sitta barnvakt men bor man i en större stad som Stockholm är det kanske lite svårare att engagera någon på det sättet på grund av storstadens anonymitet. I en storstad känner man inte varandra på samma sätt som i en mindre sådan. Så enkelt är det. Som tur är finns det gott om företag som erbjuder barnpassning. Att sköta en sådan verksamhet är en konst då man anpassar familjebehov, personligheter och önskemål till nannyns egna egenskaper. Finessen med själva tanken är att göra en bra matchning mellan klient och barnvakt för att kunna införa ett långvarigt samarbete dem emellan.

Barnpassning som passar alla

Samspel barnvakt, föräldrar och barn emellan - det är vad barnpassning handlar om. Oavsett om barnvakten anlitas via ett företag eller privat så är processen egentligen densamma. Först och främst ska nannyn prova på att passa barnen, bekanta sig med deras personligheter, intressen, sätt de pratar och leker på. På samma gång ska barnvakten även vara införstådd med vad föräldrarna förväntar sig av honom/henne. Det kan handla om allt från mat till vilka filmer som föredras. Gäller det korta pass är kanske inte kraven lika stora men handlar det om kontinuerliga uppdrag med barnpassning är förväntningarna oftast högre.

Prova-på-passning innan du anlitar en nanny

Om föräldrar bestämmer sig för att lösa barnpassningsproblemet genom att anlita en nanny via ett företag så är det bäst att kontakta en firma där det finns en ”prova på”-tjänst. Som namnet självt antyder innebär tjänsten att familjen får träffa en utvald barnvakt och givetvis lämna barnen med denna under en kortare stund, och denna tjänst är helt kostnadsfri. Provpassning är ett utmärkt sätt att låta en familj träffa en barnvakt utan att känna någon press, därför är tjänsten även kostnadsfri. Om första mötet går bra går man vidare till att skriva på ett kontrakt och sedan till betalda uppdrag. Det allra bästa i det här sammanhanget är att anlita en nanny som kan hjälpa till en längre tid framöver utan att behöva byta alltför ofta. En sådan trygghet gör barnen glada.

5 Jun 2020