Ett pooltak viktigt för skydda barn

Har du bestämt dig för att bygga en pool hemma? Om det är så att du har barn hemma och ska byga en pool är det några säkerhetsfrågor som du bör tänka på och bygga efter. En pool bör ha ett pooltak för bästa skydd. Barn tänker inte före. De har svårt att tänka i flera led. En vuxen person kan tänka på vad som sker innan det händer. Det kan inte ett barn göra. Det kan man inte förvänta sig heller, då deras hjärnor inte alsl är utvecklade på det sättet. Hur många gånger som du än säger till barnet att tänka på att inte ramla i poolen, kommer barnet inte i stunden då barnet leker, kunna tänka på vad som finns runt omkring barnet. Det är så inne i leken att allt annat inte finns i tanken hos barnet. Det är därför som vuxna måste tänka på konsekvenserna, för barnets skull.'

Säkerheten kring en pool

Oberoende om du bestämmer dig för att ha en pool inom- eller utomhus, bör du alltid bygga poolen med största möjliga säkerhet. En pool inomhus måste ha en grind omkring sig, så att barn pch djur inte ramlar i den oavsiktligt. Är pollen i stället utomhus, behöver den ett pooltak. Detta för att vilda djur elelr husdrur och barn inte ska ramla i misstag i den. En pooltak skyddar både de som vistas kring poolen, men skyddar även poolen från omgivningen. Man tänker sällan kanske på det, men det blåser en hel del ogräs, barr och annat skräp i luften i en trädgård. Prova att ställa en liten balja med vatten utomhus. Efter bara en lite stund har vattnet i baljan blivit full med strån, barr och annat skräå. Tänk dig då en hel pool med vatten, det kommer att bli så skräpigt i den, om du inte skyddar den med ett pooltak.

Pooltak på skenor

Det har hänt en hel del på detta område. Förut var poolerna täckta med en starkare skydd som man drog över poolen med. Numera behöver man inte på samma sätt dra över skyddet, det räcker med att du tar tag i en kant på pooltaket och för över pooltaket som är  byggt i olika delar. Pooltaket är så byggt på skenor som för det lätt för dig att bara föra taket över poolen. Själva taket kan du få med synliga lister, eller med ljusa aluminiumlister, om du så önskar. Här kan du läsa mer om olika slags pooltak.

3 Dec 2018