Dags att investera i en skräddarsydd kostym?

Det finns några tillfällen i livet då man vill klä upp sig lite extra även som man. Normalt sett så kan man nämligen klara sig ganska långt med ett par fina jeans - eller chinos - en skjorta och en kavaj. Detta i kombination med ett par skinnskor - gärna av broguesmodell - brukar vara lite av en standarduniform för män/killar i alla åldrar. Klassiskt - men ganska tråkigt i längden.

Som vi sa, i vissa lägen så kanske man vill nå en högre nivå och vad passar då bättre än att låta sy upp en skräddarsydd kostym. En skräddarsydd kostym som kommer att följa dig resten av ditt liv - förutsatt naturligtvis att du håller dig i ungefär samma fysiska form som du hade då den syddes upp.

Av erfarenhet så vet vi följande. Innan du skaffar en skräddarsydd kostym så kommer du att tveka och du kommer att luta dig mot ett klassisk skäl: Jag har inte tillräckligt med lägen för att använda den - det sker knappt några bröllop, det är långt till barnens student och jag arbetar inom ett yrke som inte ställer krav på hur man ser ut och klär sig.

Det är en investering för livet

Efter att du låtit sy upp en kostym hos en skräddare dock så kommer tillfällena till dig. Av den enkla anledningen att du vill ha den på dig så ofta som möjligt. Du kommer att bära din skräddarsydda kostym på enklare födelsedagskalas - dina barn fyller år och du vill visa att det är en stor höjdpunkt för dig.

Nyårsafton likaså, midsommarafton blir ytterligare en högtid som kommer att börja räknas och plötsligt så har du flertalet dagar då din kostym kommer till användning. Det handlar i många fall om en investering för livet. Även män vill - och ska - ibland känna sig lite extra uppklädda.

Fördelar med att skräddarsy en kostym

Skillnaden mellan en vanlig kostym - som du köper i en butik - och en skräddarsydd sådan ligger primärt i det uppenbara: våra kroppar ä olika och det kan finnas svårigheter att hitta en modell som verkligen passar.

Även om du väljer att köpa en kostym från ett exklusivt märke så är det troligt att du kommer att få besöka en skräddare för att genomföra vissa korrigeringar gällande exempelvis längd på byxbenen eller för att lägga upp ärmarna på kavajen lite. Detta kan medföra - även om skräddaren är skicklig - att kostymen tappar viss form och att den ser billig ut; trots att den alltså kostade mycket pengar att köpa.

Väljer du att skräddarsy din kostym direkt så anpassas den direkt efter din kropp och där varje del av din kropp tas i beaktning. Är ett ben lite längre än det andra, har du en bredare nacke än genomsnittet eller har du en bröstkorg som sticker ut väldigt mycket? Det blir inga problem då kostymen fullt ut anpassas efter dessa faktorer.

Den håller i längden till ett bra pris

Hållbarhet och pris är en fråga som många har. Dessa två hör ihop på många sätt. Ju exklusivare material du väljer - desto högre blir priset. Generellt sett så kostar dock en skräddarsydd kostym betydligt mindre än vad många på förhand tror.

En viktig sak gällande hållbarhet och livslängd är följande: den kostym som sys upp av skräddare håller längre. Detta då den är anpassad efter din kropp och efter dina rörelser. Den kommer alltså inte att nötas ut i exempelvis grenen på samma sätt som många andra kostymer gör.

Och, kanske det allra viktigaste: du bestämmer själv hur din kostym ska se ut. Vilka slag vill du ha på kavajen, vilken knäppning passar dig och vilken färg - eller mönster - kommer att göra sig mot hur du ser ut? Du bestämmer - din skräddare följer dina önskemål.

Via sidan http://www.skräddarsyddkostym.se kan du köpa en skräddarsydd kostym.

20 Aug 2018